Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hilde Roothart
Bewaar als favoriet

Hilde Roothart

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Overzichtelijke informatie en overtuigende inspiratie voor creatie en innovatie. Dat is wat Hilde Roothart, trendwatcher en oprichter van Trendslator, te bieden heeft. Ze doet onderzoek naar de stemming in de markt, bij de consument en in de maatschappij en laat zien wat de kansen en mogelijkheden zijn voor de vertaling ervan naar markten en merken.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Hilde Roothart

Hilde Roothart is een pionier op het gebied van trends en trendonderzoek. Vanaf 1997 houdt ze zich met haar bureau Trendslator bezig met dit nieuwe vakgebied. Daarvoor deed ze ervaring op als prognosestylist en forecaster voor styling- en designbureaus in binnen- en buitenland, onder meer bij de studio van Lidewij Edelkoort. Als trendonderzoeker werkte ze voor allerlei bedrijven en organisaties waarvoor consumententrends en maatschappelijke ontwikkelingen van belang zijn, van retail tot financiën en van voeding tot media.

Onderzoek naar de stemming

In haar presentaties maakt ze MOOD, actueel en relevant onderzoek naar de stemming in de maatschappij, bij de consument en in de markt, inzichtelijk. Daarbij worden ook voorbeelden gegeven van bedrijven en organisaties die de trends vertalen naar markten en merken. Aan MOOD ligt continu onderzoek op basis van media, street en expert research ten grondslag. Want wie wil weten wat de geest van de tijd is, moet steeds aangesloten blijven op informatie over trends en ontwikkelingen.

Trends onderzoeken en vertalen

Hilde Roothart houdt zich niet alleen bezig met de vraag wat de trends zijn, maar ook met Futuring, de wijze waarop trends door bedrijven en organisaties kunnen worden onderzocht en gebruikt voor de ontwikkeling van strategieën en concepten. Futuring is het gestructureerd onderzoeken van trends met als doel om ze te vertalen naar een visie op de toekomst. In haar presentaties geeft ze aan hoe die vertaalslag van inspiratie en informatie naar creatie en innovatie kan worden gemaakt.

Trendpresentaties en workshops

Als spreker is Roothart van vele markten thuis. Ze spreekt voor grote en kleine groepen, voor mensen van de werkvloer tot marketingdirecteuren, van jonge ondernemers tot ervaren bestuurders. Haar ambitie is om trends voor deze verschillende groepen mensen begrijpelijk en bruikbaar te maken. De ene keer heel concreet en praktisch, de andere keer wat beschouwender en strategisch van karakter. Met haar bureau Trendslator verzorgt ze ook workshops en workshoppogramma’s.

Hilde Roothart inhuren of boeken voor een presentatie of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Hilde Roothart

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker