Hajo Smit
Hajo Smit, studeerde milieuhygiëne in Wageningen, Duitsland en Amerika. Hij studeerde cum laude af op klimaatverandering. Vervolgens werkte hij als skileraar en bergwandelgids in de Alpen. Hij ontdekte het plezier om met mensen van allerlei pluimage een boom op te zetten. Vanaf 1997 vormde Smit zich autodidactisch tot journalist, blogger en marketeer. In juni van 2016 verscheen van zijn hand Donald Trump en Bernie Sanders Amerikaanse lente 2016. Sinds de overwinning van Trump in de verkiezingen is hij een gevraagd spreker en is hij actief als interviewer bij het online discussieprogramma Café Weltschmerz.

Lezingen
Hajo’s lezingen zijn optimistische werveling van gedachten over verleden en toekomst. Over mens en natuur. In dialoog met de zaal of uw team worden ook de hardste noten gekraakt. In de context van de doelen van uw organisatie ontstaat zicht op de mogelijkheden en onmogelijkheden van een toekomstige hoogtechnologische duurzame samenleving.

Amerika, globalisering en Donald Trump
Razendsnelle technologische verandering. Normen, waarden en tradities onder druk. Globalisering is niet te stuiten simpelweg omdat de wereld sinds de komst van internet echt een dorp is geworden. Met de komst van President Trump in de Verenigde Staten gaat het boek ‘1984’ weer grif over de toonbank, maar als spoedig zal blijken dat de Amerikaanse individuele vrijheden goed zijn verankerd en dat de regering Trump ‘gewoon Amerikaans’ is en niet Orweliaans. Hajo Smit kan u veel over de Amerikaanse situatie vertellen.

Positief over de toekomst 
Volgens Hajo Smit is geleidelijk samen invullen van een heilstaat is mogelijk voor mens en natuur. Robots nemen het saaie werk over. Mensen doen alleen nog het echte mensenwerk. Nieuwe kennis op het gebied van voeding en beweging kan de mens zijn oergezondheid terug geven.

Belangrijke correcties
Hajo Smit gaat niet blindelings mee in de analyse dat alles tegenwoordig beter is. Ja, we worden steeds ouder, maar chronische ziekten, stress en depressie nemen hand over hand toe. Globalisering is te snel idealistisch uitgerold. Smit kan als geen ander uitleggen waarom brede lagen van de bevolking het tempo van de ontwikkelingen niet meer konden bijbenen. Er zijn op allerlei fronten belangrijke correcties nodig om als mensheid weer vrolijk verder te kunnen.

Dus wil je:

 • Geïnspireerd worden door een wervelend verhaal?
 • In discussie gaan over de echte grenzen aan maakbaarheid?
 • Energie krijgen van een duurzame toekomst vol energie?
 • Uitgedaagd worden heilige huisjes op hun grondvesten te laten schudden?
 • Out-of-the-box oplossingen onderzoeken voor onoplosbare problemen?
 • Leren over de essentie van het menszijn en waar(om) wij ontsporen?
 • Raakvlakken zoeken tussen uw organisatie en het grote plaatje?

Kies dan Hajo als spreker! Grote kans dat iedereen hier nog dagen over zal spreken. Een out-of-the-box spreker over natuur, wetenschap, technologie en energie in een heerlijke nieuwe wereld.

Hajo Smit inhuren of boeken voor een lezing?
Hajo Smit inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Willem Post

  Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist. Post is afgestudeerd in de Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen. Willem Post kan u op een boeiende wijze vertellen over de komende Amerikaanse verkiezingen.

   

 • Charles Groenhuijsen

  Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter. Hij bestrijkt een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en aan zijn boeken over VS en Nederland. In een nieuw te boeken lezing gaat hij in op de (positieve) invloed die nieuwe technologie heeft op ons allemaal.