Drs. Gijs van Loef CMC

Gijs van Loef over de toekomst van onze gezondheidszorg.
De Zorg is het belangrijkste thema van de verkiezingen. Politieke partijen willen het anders: de eigen bijdrage, de zorgverzekeraars , of zelfs een compleet ander zorgstelsel. De zorg zet de samenleving op zijn kop. Ga in gesprek met Gijs van Loef over de toekomst van onze gezondheidszorg, onafhankelijk expert marktwerking publieke sector en lid van de denktank van het Nationaal ZorgFonds.

Actueel: De Man Achter het Nationaal ZorgFonds
Gijs van Loef is De Man Achter het Nationaal ZorgFonds. Het financiële brein en de visionair. Renske Leijten (SP) is De Vrouw Achter het Nationaal ZorgFonds. Een duidelijke meerderheid van alle Nederlanders wil dat de overheid de gezondheidszorg weer naar zich toe trekt en dat de marktwerking stopt. Gijs van Loef kan hier over spreken.

Gijs van Loef
Gijs van Loef (1959) is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is in 1985 afgestudeerd in de sociale wetenschappen (hoofdvak sociologie met bijvak economie, cum laude) bij de vakgroep Planning & Beleid van de Rijksuniversiteit van Utrecht. Hij werkte 5 jaar bij Philips in Eindhoven in verschillende staffuncties (HRM, O&E), adviseerde Jan Timmer inzake Operatie Centurion, maar koos voor een loopbaan als adviseur in de publieke sector. In zijn 7 jaar bij Deloitte & Touche/VB Groep werkte hij als organisatieadviseur, projectleider en interim-manager voor verschillende overheden. In 1999 werd hij genomineerd voor het bestuur van de Algemene Rekenkamer op basis van zelfstandig onderzoek naar de ontwikkeling van de uitgaven Rijksbegroting. Hij vervolgde zijn loopbaan bij Cap Gemini Ernst & Young en deed ICT-projecten voor de gemeenten Rotterdam en Amsterdam. Hij was programmamanager voor de invoering van de euro in de hoofdstad. Sinds 2002 werkt hij vanuit zijn eigen adviesbureau voor opdrachtgevers in de publieke sector met de nadruk op bedrijfsvoeringsvraagstukken. Gijs van Loef was tot april 2013 wethouder sociaal domein in de gemeente Blaricum en een bestuurlijke trekker van de decentralisaties in de regio Gooi-en Vechtstreek.

Gijs begon in 1997 te publiceren. De rode draad in zijn artikelen en beschouwingen is een kritische analyse van ontwikkelingen in het openbaar bestuur, zijn drijfveer is het leveren van een bijdrage aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. In de periode 2000 – 2004 was hij lid van de deelredactie overheid en markt van het tijdschrift Publiek Management, van 2009 tot en met 2011 was hij redactielid van IDEE (magazine Mr. Hans van Mierlo Stichting). In 2008 verscheen zijn eerste boek, De kloof voorbij, een visie op de toekomst van Nederland, in 2013 zijn 2e boek Kiezen tussen overheid en markt, een wake-up-call voor onze volksvertegenwoordigers. Beide boeken bieden een raamwerk voor een nieuwe inrichting van de (interne) organisatie van het openbaar bestuur. Het afgelopen jaar heeft Gijs zich verder verdiept in de marktwerking in de gezondheidszorg, met baanbrekende publicaties over het huidige zorgstelsel en de noodzaak van vernieuwing.

Gijs van Loef boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Drs. Frits Huffnagel

  Frits Huffnagel was als enige in de Nederlandse geschiedenis wethouder in zowel Amsterdam als Den Haag. Hij is gespecialiseerd in citymarketing en daarnaast een veel gevraagd dagvoorzitter en discussieleider. Scherp van tong, goed voorbereid en met een flinke dosis humor.

   

 • Mr. dr. Thierry Baudet

  Mr. dr. Thierry Baudet (geb.1983) is academicus, journalist en schrijver. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al zes boeken op zijn naam staan en is hij een zeer ervaren en veelgevraagd spreker en dagvoorzitter (Nederlands & Engels). Baudet is gespecialiseerd in de grote maatschappelijke en politieke kwesties van onze tijd.

   

 • Dirk-Jan de Bruijn

  Bedrijfseconoom en veranderdokter Dirk-Jan de Bruijn (1959) begeleidt al meer dan een kwart eeuw veranderprocessen in het publieke domein. Missie: creëren van waarde middels veranderingen – gericht op tevreden gebruikers en afnemers. Daar publiceert, doceert en spreekt Dirk-Jan de Bruijn frequent over.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.