Gijs van Loef
Gijs van Loef is adviseur marktwerking gezondheidszorg en publicist. Hij is een onpartijdig criticus van het huidige zorgstelsel en expert marktwerking in de publieke sector. Ook is hij woordvoerder van het Platform Betrouwbare Zorgcijfers.

Hij was de financieel expert achter het Nationaal ZorgFonds en is de meest gelezen blogger op het zorgmediaplatform Skipr. Hij heeft met zijn vlijmscherpe analyses van de gezondheidszorg, een van de grote thema’s die alle Nederlanders bezig houdt en iedereen direct aangaat, de knuppel in het hoenderhok gegooid.

Gijs publiceert sinds 1997 onafhankelijke, kritische beschouwingen over het openbaar bestuur. Hij heeft drie boeken geschreven: ‘De kloof voorbij, een visie op de toekomst van Nederland’ (2008) en ‘Kiezen tussen overheid en markt’ (2013). Zijn expertise is gestoeld op vijftien jaar werkervaring in het bedrijfsleven (Philips, Deloitte, Capgemini) en twintig jaar werkervaring in de publieke sector als organisatie adviseur, programma-manager, interim-manager en wethouder.

Gijs is voor een toekomst van een duurzame, betaalbare, goede en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen.

Onderwerpen waar Gijs van Loef over spreekt:
– Gezondheidszorg
– Zorgstelsel
– Nationaal ZorgFonds

Persoonlijke achtergrond Gijs van Loef:
Gijs van Loef is in 1985 afgestudeerd in de sociale wetenschappen (hoofdvak sociologie met bijvak economie, cum laude) van de Rijksuniversiteit van Utrecht. Hij werkte 5 jaar bij Philips in Eindhoven in verschillende staffuncties (HRM, O&E), adviseerde Jan Timmer inzake Operatie Centurion, maar koos voor een loopbaan als adviseur in de publieke sector.

In zijn 7 jaar bij Deloitte & Touche/VB Groep werkte hij als organisatieadviseur, projectleider en interim-manager voor verschillende overheden. In 1999 werd hij genomineerd voor het bestuur van de Algemene Rekenkamer op basis van zelfstandig onderzoek naar de ontwikkeling van de uitgaven Rijksbegroting. Hij vervolgde zijn loopbaan bij Cap Gemini Ernst & Young en deed ICT-projecten voor de gemeenten Rotterdam en Amsterdam. Hij was programmamanager voor de invoering van de euro in de hoofdstad.

Sinds 2002 werkt hij vanuit zijn eigen adviesbureau voor opdrachtgevers in de publieke sector met de nadruk op bedrijfsvoeringsvraagstukken. Gijs van Loef was tot april 2013 wethouder sociaal domein in de gemeente Blaricum en een bestuurlijke trekker van de decentralisaties in de regio Gooi-en Vechtstreek.

Gijs begon in 1997 te publiceren. De rode draad in zijn artikelen en beschouwingen is een kritische analyse van ontwikkelingen in het openbaar bestuur, zijn drijfveer is het leveren van een bijdrage aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken.

Interesse in een lezing van Gijs van Loef of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Corine Jansen

  Kent u de behoeften van uw klanten, cliënten, patiënten? Corine Jansen laat u de relatie tussen geëngageerd luisteren, vertrouwen, innovatie, inzicht, motivatie en resultaten ervaren. “Als je echt luistert naar je doelgroep is sneller en beter duidelijk wat er in een organisatie, proces of dienst moet veranderen.”

   

 • Dirk-Jan de Bruijn

  Bedrijfseconoom en veranderdokter Dirk-Jan de Bruijn (1959) begeleidt al meer dan een kwart eeuw veranderprocessen in het publieke domein. Missie: creëren van waarde middels veranderingen – gericht op tevreden gebruikers en afnemers. Daar publiceert, doceert en spreekt Dirk-Jan de Bruijn frequent over.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.