Gijs van Loef

“Mijn missie is om gezamenlijk de gezondheidszorg voor iedereen weer gezond te maken” – Gijs van Loef

Gijs van Loef (bestuurskundig socioloog) is expert op het gebied van marktwerking in de publieke sector. Daarnaast is hij de oprichter van het Platform Betrouwbare Zorgcijfers, was de financieel expert achter het Nationaal ZorgFonds en is een veel gelezen en geraadpleegd auteur. Gijs heeft met zijn vlijmscherpe analyses van de gezondheidszorg, een van de grote thema’s die iedereen direct aangaat en bezig houdt, de knuppel in het hoenderhok gegooid. Het afgelopen jaar schreef hij geruchtmakende artikelen in Medisch Contact (‘Nederlandse zorg valt van haar voetstuk’) en ook in de Volkskrant (‘Waarom zorg in Nederland juist níét tot de beste hoort’). Links:

Nederlandse zorg valt van haar voetstuk
Waarom zorg in Nederland juist niet tot de beste hoort
Gijs van Loef bekritiseert de effecten van marktwerking in de zorg op basis van onderzoek naar kwaliteit van zorg
Statement over failliet marktwerking in medische gezondheidszorg bij NZF debat

Onderwerpen en workshop mogelijkheden

Een interessante lezing bijwonen? Of interesse in een interactie die iets oplevert? Het is ook mogelijk om Gijs van Loef te boeken voor een workshop. Hierbij is meer ruimte voor interactie en gezamenlijke visie ontwikkeling. Aanwezigen zijn vrij om hun eigen insteek op de desbetreffende onderwerpen te benoemen en ter discussie te stellen. Achteraf is er de mogelijkheid om de aanwezigen een document of korte film toe te sturen als samenvatting van de workshop.

Een lezing met aansluitend debat is mogelijk over de volgende onderwerpen:

 • Marktwerking binnen de publieke sector
 • Organisatie van de gezondheidszorg/het zorgstelsel

Persoonlijke achtergrond Gijs van Loef

Gijs publiceert sinds 1997 onafhankelijke, kritische beschouwingen met name over het openbaar bestuur. Boeken: De kloof voorbij, een visie op de toekomst van Nederland (2008) en ‘Kiezen tussen overheid en markt’ (2013). Zijn expertise is gestoeld op vijftien jaar werkervaring in het bedrijfsleven (Philips, Deloitte, Capgemini) en twintig jaar werkervaring in de publieke sector als organisatie adviseur, programma-manager, interim-manager en wethouder. Sinds 2002 werkt hij vanuit zijn eigen adviesbureau voor opdrachtgevers in de publieke sector.  Zie hier de video met de reacties van deskundigen

Interesse in een lezing of workshop met Gijs van Loef?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Corine Jansen

  Kent u de behoeften van uw klanten, cliënten, patiënten? Corine Jansen laat u de relatie tussen geëngageerd luisteren, vertrouwen, innovatie, inzicht, motivatie en resultaten ervaren. “Als je echt luistert naar je doelgroep is sneller en beter duidelijk wat er in een organisatie, proces of dienst moet veranderen.”

   

 • Dirk-Jan de Bruijn

  Bedrijfseconoom en veranderdokter Dirk-Jan de Bruijn (1959) begeleidt al meer dan een kwart eeuw veranderprocessen in het publieke domein. Missie: creëren van waarde middels veranderingen – gericht op tevreden gebruikers en afnemers. Daar publiceert, doceert en spreekt Dirk-Jan de Bruijn frequent over.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.