In deze blog heeft spreker Rob B. Tol het over het verkrijgen van de juiste contacten.

Gelukkig de juiste contacten
Het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent. Dit gezegde wordt door de zakenwereld bevestigd. Persoonlijke relaties zijn vaak belangrijker dan vakkennis op zich. Toch is het niet zo dat dit de sleutel tot succes is. Denk eens aan alle hoogvliegers die tijdens de financiële crisis van de afgelopen jaren failliet zijn gegaan. Ze maakten deel uit van de gevestigde orde en raakten toch van de rest geïsoleerd. Het gaat om de juiste contacten. Dat is de uitdaging voor moderne netwerkers.

Opvallend in de huidige netwerkmaatschappij is dat het, ondanks de verbeterde mogelijkheden om contacten te leggen via LinkedIn, Twitter, Facebook en videoconferenties, vrij gemakkelijk is om je toch eenzaam te voelen. We moeten dus een persoonlijke inspanning leveren om in contact te blijven.

Stel je open en ontdek de wereld. Maak hierbij gebruik van alle beschikbare media. Leg zoveel mogelijk contacten met mensen die op je pad komen. Ook zij hebben goede ideeën en kunnen je helpen om goede contacten te leggen. Vergeet bij dit alles niet ook met je vrienden en je familie te communiceren.

Volgens Wayne Baker heeft onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband bestaat tussen sociaal kapitaal en de kwaliteit, de zin en de betekenis van het leven. Goede netwerken vergroten ons geluk, onze gezondheid en verlengen onze levensduur. Netwerken verbetert ons persoonlijk leven en draagt tevens bij aan de verbetering van de wereld door deze meer samenhang te geven.”

Hoe werkt dat in jouw business?

Veel netwerkplezier toegewenst,
Rob B. Tol

Stuur uw reactie naar Rob B. Tol

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field