Gaan de ontwikkelingen op technologisch gebied echt razend snel? Zullen robots een niet meer weg te denken rol gaan spelen in onze leven? Wat betekent dat voor ons werk? Waar halen we de energie in de toekomst vandaan. Hoe gaan wij om met de voortdenderende technologische ontwikkelingen? Frits Roelfsema beantwoordt deze en andere vragen tijdens zijn lezingen.

De Toekomst is al Begonnen
Dit is een inspirerende en wervelende lezing over de snel accelererende technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie, ongelimiteerde gegevensverwerking, robotisering, 3D printing, netwerken, energie, voedseltechnologie en wat daarvan de invloed is op de mens, de samenleving en de maatschappij.

Het verhaal choqueert, stemt hoopvol, maakt angstig en optimistisch. Dit omdat het zowel disruptieve scenario’s als geruststellende vergezichten schetst. Het geeft antwoord op de vraag waar bedrijfsleven en overheid mee te maken krijgen en welke gevolgen dat heeft voor hun organisatie en dienstverlening op lange termijn.

Een 60 tot 90 minuten durende inspirerende serieuze- en humoristische rollercoaster die aanzet tot toekomstgericht denken en doen.

Deze presentatie helpt om een inzicht te krijgen van de snelheid waarmee zich de technologische veranderingen zich voordoen, hoe nieuwe bedrijfsmodellen hierop inspelen en welk leiderschap aan de dag gelegd moet worden om deze disrupties het hoofd te bieden en de innovatiekansen voor te identificeren.

Toekomstig Leiderschap
Deze lezing buigt zich over de vraag hoe organisaties omgaan met de op en af denderende ontwikkelingen. Daar hoort een andere leiderschapstijl bij. Welke is dat dan en waarom. Hoe ontwikkel je deze en past dat in onze organisatie.

In een rustige wereld waar alles voorspelbaar lijkt hebben organisaties zich vooral gericht op doelmatigheid en efficiency. Hieruit zijn hiërarchische structuren ontstaan, die de aansluiting met de omgeving aan het verliezen zijn op z’n minst niet meer kunnen volgen. De organisatie van de toekomst is veerkrachtig en flexibel, laat zich leiden door de omgeving,  gedraagt zich als een zwerm en is niet meer rond “bazen” gebouwd maar rond klanten.

In deze lezing maken de deelnemers kennis met de nieuwe vormen van leiderschap waarbij de organisaties zich veel meer als zwerm gaat gedragen en steeds bezig is de grenzen van haar toekomst te verkennen.

Frits Roelfsema – spreker, consultant, visionair, innovator en inspirator
Frits Roelfsema is een generalist (werktuigbouwkunde, bedrijfskunde en bedrijfseconomie) die zich na een lange carrière in de grafische-media bezig houdt met de “houdbaarheid” van het heden. Hij inspireert organisaties om zich te verbinden met hun toekomst. Als je niet oplet ben je de verbinding kwijt en hopeloos verloren.

Ook is hij een bevlogen trendwatcher en business innovator. Frits Roelfsema houdt van de toekomst en is vervuld van optimisme. Hij spoort organisaties aan om er ook wat mee te doen. Frits geeft inspirerende lezingen en workshops over de toekomst en helpt bedrijven en organisaties hun innovatie strategieën te ontwikkelen en uit te voeren.

Interesse in een lezing van Frits Roelfsema of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Frits Roelfsema SKU UPC Model

Goed verhaal. Frits weet mensen te prikkelen met zijn visie en ideeën. De presentatie was een goede introductie voor het vervolg van onze innovatieda

Jan 29, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Scheer & Foppen Installatietechniek BV 

Goed verhaal. Frits weet mensen te prikkelen met zijn visie en ideeën. De presentatie was een goede introductie voor het vervolg van onze innovatiedag.


5.0 5.0 1 1 Goed verhaal. Frits weet mensen te prikkelen met zijn visie en ideeën. De presentatie was een goede introductie voor het vervolg van onze innovatiedag. Frits Roelfsema

Gerelateerde sprekers

 • Hans Groenhuijsen

  Hans Groenhuijsen legt makkelijk de verbinding naar onderwerpen als technologie, disruptieve innovatie, verduurzaming, energietransitie, en nieuwe vormen van organiseren en samenwerken. Hij heeft zijn sporen verdiend met verschillende management functies bij Boer & Croon, Achmea, Athlon, Akzo Nobel en meer. Ook is hij auteur, columnist en schrijft hij regelmatig blogs.

   

 • Jarno Duursma

  Bedrijven helpen toekomst bestendiger worden in een steeds sneller veranderende digitale wereld, dát is de missie van Jarno Duursma. Hij is iemand die de hedendaagse nieuwe media en tech-onderwerpen energiek, vermakelijk, eenvoudig en vol passie overbrengt op zijn publiek. Jarno houdt van de toekomst en is trendwatcher op het gebied van nieuwe media en technologische trends.

   

 • Ben van der Burg

  Ben van der Burg is gepassioneerde en humoristische spreker die mensen vol enthousiasme kan meenemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Onderwerpen zoals digitalisering, participatiesamenleving, digitale innovaties en zijn schaatscarrière komen aan bod in zijn presentaties.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.