Fred Delfgaauw
Meesterverteller, stemacteur, schrijver, theatermaker, spreker, theaterdirecteur: allemaal functies die op de visitekaartjes van Fred Delfgaauw zouden kunnen staan. Als stemacteur leende hij zijn stem bijvoorbeeld aan Disney en als meesterverteller wekte hij in het theater zijn medespelers tot leven. Daarnaast schreef hij veel teksten en pleidooien en bouwde hij zijn eigen theater.

Op de planken Ruim 30 jaar is Fred Delfgaauw nu theatermaker. Tijdens de eerste 25 jaar stond hij als solist op de planken. Solo, maar niet alleen. Samen met zijn ‘personages’ vormde hij er een soort gezelschap. Hij bedacht een bijzondere en toch toegankelijke theatervorm, waarin verschillende podiumdisciplines versmolten raakten. Na die eerste 25 jaren solo, koos hij voor de samenwerking. Hij stond op het toneel met onder andere Sjaak Bral en pianist Bert van den Brink. En nu? Nu werkt hij samen met drie jonge talenten aan een nieuwe voorstelling: ‘De Verteller’.

Theater Peeriscoop In 1998 stichtte hij een theater in Gorinchem: zijn eigen ‘Theater Peeriscoop’. Nog altijd is hij eigenaar van dit inmiddels landelijk bekende theater. Een theater dat overigens zonder subsidie tot stand kwam en nog steeds zonder subsidie draait. Het publiek ervaart Peeriscoop als sfeervol en warm en ook de artiesten komen er graag. Mensen als Herman van Veen, Hans Dorrestijn, Paul van Vliet, Herman Finkers en Jeroen van Merwijk bijvoorbeeld. Met elkaar maakten we Theater Peeriscoop tot een succes. In nauwe samenwerking met het lokale bedrijfsleven.

Productiehuis Inmiddels is Peeriscoop ook een productiehuis geworden. Fred Delfgauw wil er jong talent de kans geven zich te ontwikkelen. Ze kunnen er, alweer vanuit hetzelfde subsidieloze concept, hun eigen producties maken. Waarom hij dat doet? Om kennis en talenten door te kunnen geven aan de toekomstige generatie. Hij vindt dat meer dan nodig. Zeker in deze donkere tijden. Donker ook, waar het culturele uitingen betreft.

Persoonlijke missie Fred Delfgaauw: Verbeter de wereld

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field