Farid Tabarki: over de vloeibare samenleving, organisatie en professional
Farid Tabarki is de oprichter van Studio Zeitgeist, veelgevraagd spreker en wereldreiziger. Hij schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad en in 2016 publiceerde hij het zeer goed ontvangen boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’.

In zijn lezingen neemt Farid de deelnemers op inspirerende wijze mee in deze transformatie en staat hij stil bij wat dit van mens en organisatie vraagt. Farid heeft tenslotte als doel om alle landen in de wereld te bezoeken. Hij heeft er inmiddels 152 bezocht, dus met nog 46 te gaan is hij al op meer dan drie kwart.

Onderwerpen waar Farid onderzoek naar doet en over spreekt zijn:
– De Vloeibare Samenleving
– De Vloeibare Organisatie
– De Vloeibare Professional
– Vloeibaar Leiderschap
– Radicale decentralisatie (de do-it-yourself, organise it-yourself cultuur)
– Radicale transparantie (en big data, veiligheid en privacy)
– Het Einde van het Midden

Gerelateerde onderwerpen waarover Farid spreekt zijn de zeven belangrijkste organiserende principes van een vloeibare samenleving, organisatie en of professional.

– van Hiërarchie naar Hubs
– van Gesloten naar Open
– van Product naar Betekenis
– van Vast naar Vloeibaar
– van Proces naar Spel
– van Transactie naar Participatie
– van Schaarste naar Overvloed

Over Farid Tabarki
Farid Tabarki is in 2012 uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012-2013. Uit het juryrapport: “Tabarki staat voor kwaliteit en transparantie en is een lichtend voorbeeld voor de professionalisering van het vak van trendwatcher. Farid Tabarki slaagt erin om ondanks de serieuze materie geestig en vlot te zijn. Hij maakt indruk met zijn mix van klanten en zijn brede internationale oriëntatie.”

Daarnaast presenteerde hij de tv-programma’s MTV Coolpolitics en Durf te denken: Van Socrates tot Sartre. Volgens de Volkskrant is Farid een van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders. Bovendien is hij één van de jongste op deze lijst. Farid is lid van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Internationaal Theater Amsterdam en lid van het curatorium van De Baak. Ook was hij lid van Platform Onderwijs2032 dat op verzoek van het kabinet in 2016 een advies over de toekomst van het funderend onderwijs heeft uitgebracht.

Onderzoek naar de Europese tijdsgeest
Met Studio Zeitgeist doet hij onderzoek naar de (Europese) tijdsgeest. De uitdagingen waar organisaties en professionals zich voor geplaatst zien in de overgang naar de Vloeibare Samenleving staan hierbij centraal. De opgedane inzichten worden door de studio verwerkt tot concrete adviezen en projecten waar veel (internationaal opererende) organisaties hun voordeel mee doen. Recentelijk publiceerde de studio de whitepaper ‘The Transformation Playground: Reinventing Business Principles’. Hierin worden de belangrijkste organiserende principes van de 21ste eeuw, waarmee organisaties en professionals rekening dienen te houden, beschreven.

Farid Tabarki inhuren of boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Farid Tabarki SKU UPC Model

„During an event Farid ensures an innovative dynamism with his verbal waterfall on trends and developments"Peter Bommel - Chairman Executive Board

Jul 21, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Deloitte Nederland 

„During an event Farid ensures an innovative dynamism with his verbal waterfall on trends and developments"
Peter Bommel - Chairman Executive Board Deloitte Nederland


„During our event in Amsterdam, Farid added an exciting presentation to our programme; he fascinated clients with his views on future developments a

Jul 21, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: BNP Paribas Investment Partners 

„During our event in Amsterdam, Farid added an exciting presentation to our programme; he fascinated clients with his views on future developments and global trends, including decentralisation and empowerment, and emphasised the need for people and companies to become more flexible.”
Bart Vemer - Head of Distribution Netherlands, BNP Paribas Investment Partners


5.0 5.0 5 5 „As the national leading lottery organisation with an International ambition we invited Farid to give our 150 colleagues a glance in the future. This in order to get inspired and Farid Tabarki
Page:
12

Gerelateerde sprekers

 • Adjiedj Bakas

  Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, mobiliteit en onderwijs.

   

 • Drs. Andrea Wiegman

  Andrea Wiegman (1973) is van origine historicus en oprichter, uitgever van het trend platform en magazine Second Sight. Ruim 15 jaar is ze bezig met trend-onderzoek; studie naar de tijdgeest doet ze al veel langer. Andrea is goed in het duiden en verklaren van bepaalde ontwikkelingen in trends.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.