Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Dr. Makhlouf Aït Mimoun
Bewaar als favoriet

Dr. Makhlouf Aït Mimoun (fictieve wetenschapper)

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

UNIEK CONCEPT | Makhlouf, gespeeld door Lev Avitan, is de CEO van Tirinitec, een startup die met bacteriën de verwoestijning tegenhoudt in het zuiden van Marokko. Hij spreekt en dicht over hoe hij uit een westerse wetenschappelijke wereld komt en heeft moeten leren lokaal samenwerken en andere culturen en kennis toe te laten in zijn werk om echt iets voor elkaar te krijgen.

Dr. Makhlouf Aït Mimoun

Dr. Makhlouf Aït Mimoun is één van de fictieve experts ontwikkelt door Stichting Nieuwe Helden en Lucas De Man. Deze fictieve experts delen verhalen met echte feiten over wat er kan en komt, nu en de komende vijf jaar, maar ‘gespeeld’ door acteurs. Hiermee kunnen we veel meer zeggen en laten voelen dan waar vele onderzoekers en experts in staat toe zijn met hun eigen verhaal. Kortom, met Makhlouf zijn er vele wetenschappers en onderzoeken gebundeld in één fictief personage*. 

Over Makhlouf Aït Mimoun

Makhlouf is een fictieve expert, maar zijn verhaal is gestoeld op langdurig onderzoek en wetenschappelijke kennis. Makhlouf, gespeeld door Lev Avitan, is professor in synthetische biologie en dichter. Hij runt Tirinitec een startup die met bacteriën de verwoestijning tegenhoudt in het zuiden van Marokko.

Zijn achtergrond
Makhlouf Aït Mimoun besloot na het behalen van zijn havodiploma hbo Biotechnologie te studeren. Hij onderzocht een manier waarop het land rondom de Sahara vruchtbaar gehouden zou kunnen worden. Hij richtte zich tijdens zijn onderzoek op microben en bacteriën. Deze manipuleerde hij en liet ze los op specifieke gronden, zodat de bacteriën de manieren waarop droge grond grondwater opneemt dit konden beïnvloeden.

Over de lezingen van Dr. Makhlouf

Makhlouf Aït Mimoun spreekt en dicht over hoe hij uit een westerse wetenschappelijke wereld komt en heeft moeten leren lokaal samenwerken en andere culturen en kennis toe te laten in zijn werk om echt iets voor elkaar te krijgen. Hij spreekt over hoe duurzaamheid nu nog erg elitair en wit is en hoe we op deze manier weinig echt veranderen. Een ecologische revolutie kan niet zonder sociale revolutie. De lezing van Makhlouf gaat vaak samen met een muzikant en prachtige illustraties van een Marokkaanse kunstenares.

Lev Avitan, die het personage Makhlouf speelt, gaat na de lezing in gesprek met het publiek. Lev is schrijver afgestudeerd in postkoloniale filosofie en spoken word-artiest. Hij kan daarom ook per opdrachtgever zijn tekst aanpassen of herschrijven zodat deze perfect past in het geheel.

Onderwerpen waar Dr. Makhlouf Aït Mimoun over spreekt

  • De bias in Westerse wetenschap
  • Diversiteit in de wetenschap
  • Duurzaamheid
  • Microbiologie
  • Bacteriën en funghi

Makhlouf kan worden gespeeld in volledige versie (60 minuten) of korte versie (40 minuten). Jullie worden getrakteerd op een enerverende talk ondersteund door prachtige animaties over Diversiteit in de wetenschap, waarbij Stichting De Nieuwe Helden dit thema uitgebreid wetenschappelijk heeft onderzocht. Iedere keynote wordt bovendien altijd gevolgd met een Q&A van 30 minuten. Meer weten? Een vrijblijvend gesprek behoort tot de mogelijkheden.

*Achtergrond ontstaan van fictieve personages

Als keynote speaker en dagvoorzitter staat Lucas de Man vaak op uiteenlopende congressen en events. Hij zag vele standaard PowerPoints, gastsprekers die hun verhaal nét niet goed overgebracht kregen en onderzoekers die zo gespecialiseerd waren dat ze maar over een klein deel echt iets konden zeggen. Dit bracht hem op het idee van de fictieve sprekers.

Wat als we kennis en onderzoek bundelen tot een goed opgebouwd en spannend verhaal en professionele storytellers dit laten vertellen? Wat als we samenwerken met graphic designers en kunstenaars? Met deze methode heeft Lucas vier keynote speakers gecreëerd die brutaler zijn, die onderzoek invoelbaar maken en die zo een ander gesprek op gang brengen met meer dialoog en een diepere impact. Hun namen: Chris Everlast, Dr. Makhlouf Ait Mimoun, Yoop Meesters en Robin Sharp.

Interesse in zijn lezing?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Dr. Makhlouf Aït Mimoun (fictieve wetenschapper)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid