Cristel van de Ven

Zingend naar het werk en fluitend weer naar huis. Hoe krijg je dat voor elkaar? Cristel van de Ven weet raad. Met een mix van wetenschappelijk onderzoek en herkenbare, alledaagse voorbeelden van de werkvloer spoort ze je aan om werk van betekenis te creëren; voor jezelf en/of je medewerkers. Want wie werkt met betekenis, ervaart werkgeluk en is duurzaam inzetbaar. Win-win-win!

Onderwerpen

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Welbevinden en werkgeluk
  • Dialoog en i-deals (maatwerkafspraken)
  • Leiderschap
  • Diversiteit en Inclusie

Achtergrond

Cristel van de Ven is mede-eigenaar van Factor Vijf, bureau voor organisatieontwikkeling. Zij adviseert organisaties over duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie, diversiteit, leiderschap en vernieuwing van arbeidsrelaties en cao’s. Enkele van haar opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, ING, Philips, de betonindustrie, de zeescheepvaartsector en Universiteit Utrecht.

Cristel doet onderzoek naar mens- en organisatieontwikkeling, werkgeluk en inzetbaarheid. Ze publiceert regelmatig over deze onderwerpen in vakbladen, is gastdocent bij diverse opleidingsinstituten (bijvoorbeeld bij IBO Business School, TUe en AOG School of Management) en veelgevraagd dagvoorzitter en spreker bij congressen. Cristels kracht? Bruggen bouwen tussen wetenschap en praktijk, tussen bedrijven en vakbonden, en tussen leidinggevenden en medewerkers.

Lezing(en) en inzetbaarheid

Lezing: “WOOP jezelf naar werkgeluk”
“Geluk is een keuze.” Veel mensen zeggen dit. Maar deze bewering is slechts ten dele waar. Je hebt je eigen (werk)geluksgevoel voor 40% in eigen hand. De rest wordt bepaald door genen en omstandigheden. Veertig procent is best veel. Stel je voor dat je door je eigen toedoen 40% meer zou kunnen verdienen? Dan zou je vast willen weten wat je daarvoor moet doen. Zo werkt het ook met werkgeluk.

Hoe maak jij als mens het beste van jouw 40% eigen handelingsruimte? Hoe zorg jij voor meer werkplezier en werk van betekenis? Daarover gaat deze interactieve lezing. Cristel van de Ven vertelt, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, welke strategieën jij kunt toepassen om je eigen werkgeluk te verbeteren. En ze leert je de WOOP-techniek waarmee je jouw goede voornemens kunt realiseren.

Deze lezing is ook geschikt voor leidinggevenden / organisaties. Zij leren van Van de Ven hoe ze werk van betekenis kunnen creëren. Dat werkt als buffer tegen werkstress en als bron van werkplezier. Goed voor mens én organisatie.

Lezing: “In vijf stappen naar duurzame inzetbaarheid”
De wereld van werk is voortdurend in beweging. We werken langer door, in wisselende samenwerkingsverbanden, met nieuwe technologieën. Hoe zorg je ervoor dat mensen mee kunnen met al die veranderingen? Dat ze in staat zijn om hun huidige werk te houden of – indien nodig of gewenst – nieuw werk elders te verkrijgen? Kortom: hoe stimuleer je duurzame inzetbaarheid?

In deze lezing ontdek je de kenmerken van duurzaam inzetbare mensen en welke organisatiefactoren daaraan bijdragen. Cristel onthult een vijftrapsraket, die je stapsgewijs leidt naar vitale, vakbekwame en veranderbereide medewerkers. Inclusief geheime brandstof..

Lezing: “Breinbrekers; hoe stereotypen ons oordeel vertroebelen”
Om te begrijpen hoe stereotypering ons handelen beïnvloedt, moeten we terug naar de oertijd. Naar de tijd van vluchten, vechten en vrijen. Cristel van de Ven laat zien dat deze reflexen nog steeds te herkennen zijn in ons handelen, op basis van stereotype beelden. Gelukkig is er in ons brein een hoop veranderd sinds de oertijd. Nieuwe hersengebieden stellen ons in staat om bewuster en genuanceerder te reageren op onbekende en onzekere situaties. Maar daar moeten we wel wat voor doen. Als we ons bewust zijn van onze stereotyperingen kunnen we beter en betere vragen stellen, en zo mensen in hun eigenheid zien.

Deze lezing is een must-hear voor alle organisaties die werk willen maken van diversiteit en inclusie en die daarbij een stap verder durven gaan dan het invullen van online testjes en het afvinken van eventuele quota-lijstjes.

Dagvoorzitter
Cristel van de Ven is eveneens beschikbaar als dagvoorzitter met inhoud, charme en humor, voor congressen en symposia. Cristel is goed in het creëren van een gemeenschappelijke sfeer, weet publiek en sprekers op hun gemak te stellen, trekt rode draden uit verschillende bijdragen en beschikt over talrijke energizers en dialoogvormen om de vaart erin te houden en om goed gesprekken tot stand te brengen.

Interesse in een lezing van Cristel van de Ven?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field