Overlijden Vinco David

Topbestuurder en spreker Vinco David is overleden. Hij heeft de leeftijd van 61 jaar bereikt en is veel te vroeg van ons heen gegaan.

Overlijden Vinco David | 1961 – 2023

Vinco David was Secretaris-Generaal van een wereldwijde brancheorganisatie van kredietverzekeraars. Hij was bij ons aangesloten als spreker en deelde met veel humor en intellect zijn kennis over wereldhandel en geopolitiek. Op zijn 59e werd hij totaal onverwachts overvallen met de diagnose longkanker in het laatste stadium. Samen met zijn man Adjiedj Bakas heeft hij in de periode die daarop volgde nog zoveel mogelijk uit het leven gehaald en samen genoten.

Na uiteindelijk een kort ziekbed is hij overleden op 16 februari.

Vinco David overleden - februari 2023 in memoriam

Documentaire: Vinco David Levenslicht
In deze documentaire zien we hoe Vinco David moet leren leven met de dood, zichzelf opnieuw uitvinden en afscheid nemen van werk, hobby’s, passies en genoegens en nieuwe zingeving zoeken. We zien zijn worsteling met zijn ziekte, de hulp die hij krijgt van ziekenhuis Amsterdam UMC en de manier waarop hij zijn nieuwe identiteit en nieuwe levensfase vormgeeft. Dit is een ontroerend verhaal over ziekte, afscheid, verdriet en dood maar ook over de regie pakken over je ziekte en de ziekte niet je hele leven laten overheersen. Over nieuw klein genot, teamwork, liefde die alles overwint en het belang van spiritualiteit. Bekijk de documentaire >>

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek je een professionele spreker, workshop of dagvoorzitter voor jouw (online) bijeenkomst?